Concurs granturi mobilitati ERASMUS+ Martie 2025

Rezultatele concursului au fost anuntate in contul fiecarui student din platforma erasmus.upb.ro


Candidatii sunt asteptati pe data de 18 Martie 2025 de la ora 10.30 in sala de consiliu (vis-a-vis de sala Vodafone) . Candidatii asteptati la interviu sunt:


Granturi de lunga durata 1 an universitar sau 1 semstru in anul 2025-2026 + Granturi pentru practica de vara an 3 – vara 2025

Concursul in vederea selectiei candidatilor la statutul de student Erasmus+ pentru anul academic 2025 – 2026 (pentru tot anul universitar sau pentru un semestru din anul universitar) dar si pentru practica de vara Erasmus (an 3-2025) va avea loc pe data de 18.03.2025 de la ora 10.30.
Concursul se va desfasura fizic in Sala de Consiliu de la etajul 1. Informatii suplimentare privind modul de desfasurare a concursului vor fi comunicate candidatilor dupa depunerea dosarelor de concurs.

Toate documentele se incarca doar online pe platforma erasmus.upb.ro , pana pe data de 14.03.2025 . Nu sunt trimise prin email sau aduse fizic.
Candidatii trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii:

  1. Pentru mobilitatea de studiu un an sau un semestru in 2025-2026 acestia trebuie sa fie integralisti si sa aiba media peste 7, sau sa aiba o restanta si sa aiba media peste 8.00
  2. Pentru mobilitate de plasament (practica de vara an 3 – vara 2025) acestia trebuie sa fie integralisti si sa aiba media peste 6.50 sau, daca au restante, sa aiba media peste 7.50

Pentru mobilitatile de studiu lista universitatilor partenere ETTI unde puteti sa va duceti pentru un semestru sau un an este aici :

P.S. Mai jos gasiti documentul cu universitatile partenere pentru toate facultatile din POLITEHNICA Bucuresti. Daca vreti sa va alegeti o universitate care este pe lista unei alte facultati, si nu este pe lista noastra la ETTI, puneti neaparat a doua si a treia optiune o univeristate din lista ETTI de mai sus. Pentru universitatile care nu sunt pe lista noastra trebuie sa discut cu prodecanii responsabili Erasmus de la facultatile respective sa vedem daca mai au locuri libere. Lista completa universitati partenere Erasmus POLITEHNICA Bucuresti:

Documentele necesare conform cu metodologie se vor incarca pana la data de 14.03.2025 ora 23.59:

Art. 33. Studentul se autentifică cu credențialele instituționale (e-mail-ul instituțional) pe platforma https://erasmus.upb.ro și completează aplicația ( vezi ghid: https://upb.ro/wp-content/uploads/2022/11/Mini-ghid-de-informare-Biroul-Erasmus-SELECTIE-Facultate.pdf). În aplicație, studentul trebuie să încarce următoarele documente:

(1) Situație școlară (ceruta de la secretariat), inclusiv media (M) semestrelor de studiu anterioare ciclului de studiu aferent, solicitată de la secretariatul facultății, excepție fac doctoranzii care vor prezenta adeverința de doctorand emisă de secretariatul Școlii Doctorale;
(2) Prezentarea activității profesional-științifice, respectiv premii, diplome, inovații sau alte rezultate relevante la manifestări științifice, proiecte, concursuri, olimpiade, etc., inclusiv din perioada studiilor liceale, de nivel local / POLITEHNICA Bucureşti, național /internațional;
(3) Atestat de cunoaștere a unei limbi de comunicare internațională sau a limbii oficiale din țara gazdă, eliberat de Departamentul de Limbi Moderne de la POLITEHNICA Bucureşti sau de către o instituție abilitată. Nivelul de cunoaștere a respectivei limbi trebuie să fie minimum B2, conform Cadrului European Comun de Referință pentru Limbi Străine;
(4) Scrisoare de motivație (redactată în limba engleză, franceză sau germană);
(5) Curriculum Vitae tip EUROPASS (redactat în limba engleză, franceză sau germană);
(6) Copie a cărții de identitate

Pentru comunicari de orice natura verificati-va adresa de email de facultate, sau Teams. Acestea vor fi canalele de comunicare.

Pentru atestatul lingvistic, daca nu aveti deja!
Atestatul lingvisitc este document component al dosarului de selecție şi al celui de finanţare, te invităm să participi gratuit la testare pentru obținerea acestuia dacă nu ai deja unul.

Testările se vor susține în data de 12 Martie 2025 pe Moodle, după cum urmează:

Limba Engleză – 12/03/2025, 12:00 – 14:00
https://curs.upb.ro/2024/course/view.php?id=2705

Limba Germana – 12/03/2025, ora 14:00 – 16:00
https://curs.upb.ro/2024/course/view.php?id=2704

Limba Franceză – 12/03/2025, ora 14:00 – 16:00
https://curs.upb.ro/2024/course/view.php?id=2703

Limba Spaniolă – 12/03/2025, ora 16:00 – 18:00
https://curs.upb.ro/2024/course/view.php?id=2701

Regulamentul complet de desfasurare a mobilitatilor se gaseste aici: https://upb.ro/wp-content/uploads/2023/03/Regulament_Mobilitati_ERASMUS_2024.pdf

Pentri mobilitatile de plasament (stagii de practica pentru vara anului 2025) veti alege in platforma erasmus.upb.ro doar tara unde vreti sa faceti aceasta mobilitate daca vreti sa va duceti la o companie, sau universitatea daca vreti sa faceti practica la o universitate. Pentru companii veti completa ulterior unde veti face mobilitatea de plasament.

Dupa finalizarea interviului toti studentii acceptati trebuie sa continue pasii de acordare a granturilor Erasmus+ si sa urmeze instructiunile de pe website-ul: https://upb.ro/erasmus/studenti/ .
Emailul biroului Erasmus+ POLITEHNICA Bucuresti este : erasmus@upb.ro si biroul este in rectorat la camera R 401 (vizavi de lifturi).

Alte informatii utile extrase din regulament:

Criteriile de evaluare le regasiti la Art 36, iar cuantumul burselor la Art 4.(3).

Pe parcursul studiilor universitare, un student poate beneficia, pentru fiecare dintre ciclurile de studiu, de maximum 12 lunide mobilitate Erasmus+ de studiu și de plasament.

Mobilitățile sunt clasificate în:
(1) Mobilități de lungă durată care pot fi de studiu, de plasament (practică /internship) sau de studiu și plasament.

Mobilitatea de studiu de lungă durată reprezintă acțiunea care permite studenților să efectueze o perioadă de studii de 2 până la 10 luni într-o instituție de învățământ superior dintro țară parteneră UE sau non-UE, diferită de instituția de origine.
În funcție de activitatea desfășurată de către student la instituția parteneră, mobilitatea se
împarte:
a) mobilitate de instruire (participarea la cursuri, seminarii, laboratoare și forme de verificare prevăzute în planurile de învățământ ale instituției partenere, care au recunoaștere completă la POLITEHNICA Bucureşti);
b) mobilitate de stagiu pentru elaborarea proiectului de final al ciclului de studiu.

Mobilitatea de plasament de lungă durată este acțiunea care permite studenților să efectueze un stagiu de practică (plasament). Durata plasamentului este între 2 şi 4 luni pentru ciclurile de licență și masterat, respectiv între 2 și 10 luni pentru ciclul de doctorat.
Mobilitatea de plasament de lungă durată se poate desfășură într-o instituție dintr-o țară parteneră UE: întreprinderi, centre de formare, centre de cercetare, inclusiv instituții de învățământ superior sau alte organizații – cu excepția organismelor UE, instituțiilor UE organizatoare de programe, ambasadelor /reprezentanțelor diplomatice ale României

Etichete :