Programul de mobilităţi ERASMUS+

Înscrierea pentru obţinerea grantului (bursei) ERASMUS+ pentru mobilităţile de studiu şi plasament rămâne deschisă pe tot parcursul anului universitare conform Regulamentului Mobilitaţilor Studenţeşti ERASMUS+.

Concursul se organizează în principal în lunile OCTOMBRIE şi MARTIE.

În luna Martie a fiecărui an academic se organizează principala sesiune de selecţie aferentă următorului anu academic. Astfel în al doilea semestru, studenţii pot aplica pentru desfăşurarea mobilităţilor de studiu pentru primul semestru din următorul an academic sau pentru întregul an şi/sau mobilităţi de practică pentru următorul an academic.

În luna Octombrie, studenţii pot aplica pentru desfăşurarea mobilităţilor de studiu pentru semestrul 2 şi pentru mobilităţile de practică din anul academic în curs (pentru licenţă şi pentru masterat).

Mai multe detalii despre concursul de granturi ERASMUS+: https://upb.ro/concurs-granturi-erasmus/


ERASMUS+ este programul UE în domeniile educației, formării, tineretului și sportului pentru perioada 2021-2027.

TIPURI DE ACTIVITĂŢI

În cadrul actiunii cheie 1 (KA1) ce vizează instituţiile academice se au în vedere următoarele tipuri de mobilităţi:

    • Mobilităţi de studiu pentru studenţi – studentii pot efectua pana la 12 luni (1 sau 2 semestre) pe ciclu de studiu in universitatile partenere ERASMUS+
    • Mobilităţi de plasament pentru studenţi (stagii de practică) – studentii pot efectua practica (de exemplu pratica din anul 3 spre 4) intr-o intreprindere, centru de cercetare sau alte organizatii din Europa
    • Mobilităţi de predare pentru cadre didactice – cadrele didactice pot preda in universitatile partenere ERASMUS+

Mai multe detalii gasiti pe pagina ERASMUS+ : https://upb.ro/erasmus/