Concurs granturi mobilitati ERASMUS+ Octombrie 2024

Actualizare 14 octombrie 2024

Ordinea de la interviul fizic (offline) pentru grant-urile ERASMUS+ de pe data de 15 oct 2024 ora 11.00, sala Consiliu, se gaseste mai jos. Cei care nu pot participa fizic, si vor sa participe online sa ii scrie pe MS Teams -> dl Razvan Craciunescu.


Concursul in vederea selectiei candidatilor care vor primi granturile de mobilitati Erasmus+ pentru Semestrul 2 anul academic 2024 – 2025 sau Practica de Vara 2025, va avea loc pe data de 15.10.2024 de la ora 11.00. Concursul se va desfasura hibrid, fizic in Sala de Consiliu de la etajul 1 corp A-ETTI si on-line utilizand platforma Microsoft Teams. Prezenta fizica este de dorit. Informatii suplimentare privind modul de desfasurare a concursului vor fi comunicate candidatilor dupa depunerea dosarelor de concurs.

Vom face o sesiune de informare marti 8.10.2024 in A03. Persoana de contact Razvan Craciunescu – teams.

Toate documentele se incarca doar online pe platforma erasmus.upb.ro . Nu sunt trimise prin email sau aduse fizic.

Candidatii trebuie sa fie integralisti. Candidatii trebuie sa fie anii 2-4 licenta, masterat, doctorat.

Documentele necesare, in conformitate cu regulamentul, se vor incarca pana la data de 11.10.2024 ora 23.59:

Art. 33. Studentul se autentifică cu credențialele instituționale (e-mail-ul instituțional) pe platforma https://erasmus.upb.ro și completează aplicația. În aplicație, studentul trebuie să încarce următoarele documente:

(1) Situație școlară, inclusiv media (M) semestrelor de studiu anterioare ciclului de studiu aferent, solicitată de la secretariatul facultății, excepție fac doctoranzii care vor prezenta adeverința de doctorand emisă de secretariatul Școlii Doctorale;
(2) Prezentarea activității profesional-științifice, respectiv premii, diplome, inovații sau alte rezultate relevante la manifestări științifice, proiecte, concursuri, olimpiade, etc., inclusiv din perioada studiilor liceale, de nivel local / POLITEHNICA Bucureşti, național /internațional;
(3) Atestat de cunoaștere a unei limbi de comunicare internațională sau a limbii oficiale din țara gazdă, eliberat de Departamentul de Limbi Moderne de la POLITEHNICA Bucureşti sau de către o instituție abilitată. Nivelul de cunoaștere a respectivei limbi trebuie să fie minimum B2, conform Cadrului European Comun de Referință pentru Limbi Străine;
(4) Scrisoare de motivație (redactată în limba engleză, franceză sau germană);
(5) Curriculum Vitae tip EUROPASS (redactat în limba engleză, franceză sau germană);
(6) Copie a cărții de identitate

Pentru accesarea platformei erasmus.upb.ro consultati ghidul : https://upb.ro/wp-content/uploads/2022/11/Mini-ghid-de-informare-Biroul-Erasmus-SELECTIE-Facultate.pdf

Lista universitatile care mai au luni de mobilitati de studiu pentru domeniul ETTI se gaseste aici :

Daca o Universitate are 0 luni de mobilitate de studiu ramase, atunci nu puteti sa realizati mobilitatea pentru semestrul 2 la acea universitate.

Regulamentul complet de desfasurare a mobilitatilor se gaseste aici: https://upb.ro/wp-content/uploads/2023/03/Regulament_Mobilitati_ERASMUS_2024.pdf

Fiecare student trebuie sa verifice termenul de aplicare pentru mobilitatea de studiu Semstrul 2 pe site-urile universitatilor straine unde doreste sa realizeze mobilitatea de studiu in semestrul 2 – sectiunea international sau erasmus. Acest termenul de aplicare ar trebui sa fie dupa data de 17 octombrie 2024.

Pentri mobilitatile de plasament (stagii de practica pentru vara anului 2025) veti alege momentan doar tara unde vreti sa faceti aceasta mobilitate. Ulterior veti alege si institutia sau compania unde veti face mobilitatea de plasament. Pentru studentii de anul 3, acest tip de mobilitate se echivaleaza cu practica obligatorie de vara de la finalul anului 3.

Dupa finalizarea interviului toti studentii acceptati trebuie sa continue pasii de acordare a granturilor Erasmus+ si sa urmeze instructiunile de pe website-ul: https://upb.ro/erasmus/studenti/ .
Emailul biroului Erasmus+ POLITEHNICA Bucuresti este : erasmus@upb.ro si biroul este in rectorat la camera R 401 (vizavi de lifturi).


Alte informatii utile extrase din regulament (pentru informatii complete cititi regulamentul):

Criteriile de evaluare le regasiti la Art 36, iar cuantumul burselor la Art 4.(3).

Pe parcursul studiilor universitare, un student poate beneficia, pentru fiecare dintre ciclurile de studiu, de maximum 12 lunide mobilitate Erasmus+ de studiu și de plasament.

Mobilitățile sunt clasificate în:
(1) Mobilități de lungă durată care pot fi de studiu, de plasament (practică /internship) sau de studiu și plasament.
(2) Mobilități de scurtă durată care pot fi mixte (Blended Mobility) sau ale doctoranzilor

Mobilitatea de studiu de lungă durată reprezintă acțiunea care permite studenților să efectueze o perioadă de studii de 2 până la 10 luni într-o instituție de învățământ superior dintro țară parteneră UE sau non-UE, diferită de instituția de origine.
În funcție de activitatea desfășurată de către student la instituția parteneră, mobilitatea se
împarte:
a) mobilitate de instruire (participarea la cursuri, seminarii, laboratoare și forme de verificare prevăzute în planurile de învățământ ale instituției partenere, care au recunoaștere completă la POLITEHNICA Bucureşti);
b) mobilitate de stagiu pentru elaborarea proiectului de final al ciclului de studiu.

Mobilitatea de plasament de lungă durată este acțiunea care permite studenților să efectueze un stagiu de practică (plasament). Durata plasamentului este între 2 şi 4 luni pentru ciclurile de licență și masterat, respectiv între 2 și 10 luni pentru ciclul de doctorat.
Mobilitatea de plasament de lungă durată se poate desfășură într-o instituție dintr-o țară parteneră UE: întreprinderi, centre de formare, centre de cercetare, inclusiv instituții de învățământ superior sau alte organizații – cu excepția organismelor UE, instituțiilor UE organizatoare de programe, ambasadelor /reprezentanțelor diplomatice ale României

Mobilități de scurtă durată
(1) Mobilitatea mixtă (Blended Mobility) este acțiunea care permite studenților să efectueze o mobilitate ce are în componența ei o perioadă virtuală (online) obligatorie și o perioadă fizică obligatorie de minimum 5 zile și maxim 30 zile, într-o instituție de învățământ superior dintr-o țară parteneră UE.
(2) Pentru acest tip de mobilitate doar perioada cu prezență fizică este finanțată și acest tip de mobilitate poate fi de studiu, de plasament, sau mobilitate realizată în cadrul unui program intensiv mixt (BIP), ce trebuie să se finalizeze cu obținerea unui minimum de 3 ECTS.

Mobilitatea doctoranzilor de scurtă durată este acțiunea care permite doctoranzilor să efectueze o mobilitate cu prezență fizică obligatorie, între minimum 5 zile și maxim 30 zile, într-o instituție de învățământ superior dintr-o țară parteneră UE.

Etichete :